FAQ: Frequent Asked Questions

FAQ: Frequent Asked Questions

Veel gestelde vragen over Personal Training (PT)

Staat de informatie niet bij het onderwerp op de pagina?

We proberen bij het onderwerp alle relevante informatie volledig weer te geven. Mis je nog iets? Kijk hier of je vraag (en antwoord) er bij staat. Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact op met Petra van Bergeijk voor persoonlijk antwoord.

Wat betekent "PiT"?

PiT. Staat voor Petra's individuele Trainingen. Dit is de naam van Personal Trainingstudio van Petra van Bergeijk.
De afkorting "PT" staat in de regel voor Personal Training. In dit geval is er de letter 'i' tussen geplaatst, die in het logo is vervangen door een peper. Er wordt wel gezegd dat de trainingen sommit 'PiTtig' zijn. De peper staat hier symbool voor. In de realiteit zijn de trainingen bij Petra altijd afgestemd op de mogelijkheden die de sporter op dit moment heeft.
PitPeper

Wat houdt 'Personal Training' precies in?

Personal Training (PT) zijn trainingen waarbij getraind wordt in een 1 op 1 situatie. Daarbij wordt gewerkt aan vooraf bepaalde persoonlijke doelen. En die doelen bepaal jij - in overleg met de trainer.

Hoe vind ik een geschikte Personal Trainer?

PT is een vrij beroep. Iedereen kan zichzelf dus personal trainer noemen. Wees daarom kritisch. Als je iemand niet kent, controleer op de onafhankelijke website van de branchevereniging NL ACTIEF of de sportstudio is erkend.
Daarnaast kun je bij de exploitant vragen naar relevante vakopleidingen.
Minstens even zo belangrijk is wat anderen over de trainer zeggen en schrijven! Zoek naar reviews op internet. Deze zijn  onafhankelijk, ongecensureerd en dus eerlijk. Zoek hier naar reviews.

Hoeveel mensen krijgen tegelijk training?

De essentie van personal training is dat er één op één wordt getraind. Op verzoek kunnen groepjes van 2 of 3 personen samengesteld om samen met je (sport)partner of vriend(in) te trainen, dan spreken we over 'small groups'. De samenstelling is nog zo compact dat ieder de begeleiding krijgt die nodig is.

Kan ik ook in groepsverband trainen?

JA, na voorafgaand overleg, kan ook met z'n tweeën personal training worden gevolgd. Dit heet "Small Group Trainingen." Het is soms een extra stimulans om samen met je partner of een bekende te trainen.
Petra van Bergeijk geeft verder ook op vaste tijden groepstrainingen. Let op: het aantal deelnemers is beperkt om toch een persoonlijke begeleiding te geven. Steeds meer belangstelling komt voor de vrolijke trainingen "PiT-Boxing". Sporters uit de duursport (fietsen, hardlopen etc) bouwen een allround conditie op. Ook mensen die willen afvallen kunnen hier prima terecht. 
Tevens is er de zgn. "3-B Training" (buik, billen, benen).
Special voor mensen die de ziekte van Parkinson hebben, geeft Petra conditietraining en motorische stimulans-training tijdens het Parkinsonboksen.

Voor welk doel kun je voor trainen?

Omdat Petra's Individuele Trainingen écht individueel zijn, kun je overal voor trainen. Enkele voorbeelden zijn:
- Herstellen na blessure
- Overgewicht verliezen
- Toewerken naar een activiteitenvakantie
- Toewerken naar wedstrijden
- Starten na een hartrevalidatieprogramma
- Gewoon, lekkerder in je vel zitten

Hoe wordt MIJN doel bepaald?

Voorafgaand aan de eerste training wordt een uitvoerige 'intake' gepland. Petra wil graag een aantal relevante zaken van je weten om -in overleg met jou- tot de formulering van jouw trainingsdoel te komen. Er wordt dan ook gevraagd of er medische zaken een rol meespelen die van invloed kunnen zijn op jouw inzet tijdens de trainingen.

Wanneer heb IK mijn doel behaald?

Hier is geen standaard antwoord op mogelijk.
Afhankelijk van de te bereiken doelstelling(en) varieert de duur van de training. Als voorbereiding van een wedstrijd geldt de wedstrijddatum als einddatum. Veel cliënten trainen het hele jaar door om in vorm te blijven, maar je kunt ook een vast aantal trainingen/sessies afnemen. 

Kan iedereen aan Personal Trainingen meedoen?

JA, Personal training is maatwerk. Daarom voor iedereen geschikt.

Is de training (altijd) krachtsport?

Nee, vooraf wordt bij de intake goed besproken welke wensen jij hebt. Dat kán spierversterking zijn, maar ook afvallen, beter fit voelen of algehele conditieverbetering krijgen. Om die reden is het intakegesprek belangrijk. Deze wordt door Petra kosteloos afgenomen.

En als ik niet zo handig ben met apparaten?

Geen probleem, veel oefeningen kunnen prima uitgevoerd worden zonder apparaten (toetellen). Wanneer er wel een trainingsapparaat wordt ingezet (denk aan een fietstrainer of loopband), dan zorgt de Personal Trainer er voor dat deze voor jou goed staat afgesteld. Bovendien, nagenoeg alle oefeningen worden vooraf gedemonstreerd.

Is het tempo van een groepstraining voor mij het juiste tempo?

JA, het tempo past altijd bij jou. De training in groepen geeft de ruimte aan jou om je eigen tempo aan te houden. Wanneer een andere sporter in dezelfde méér of minder oefeningen doet dan jij, is dat altijd mogelijk. Petra houdt dit voor jou in de gaten!

Worden er minimale (fysieke) eisen aan mij gesteld om mee te doen?

Nee.
Juist omdat iedereen anders is, kunnen ook mensen met een mindere conditie in een besloten omgeving werken aan het verhogen van de conditie. Het is daarom goed te weten dat Petra van Bergeijk een gedegen opleiding heeft en precies weet wat voor jou onder deze omstandigheden goed is.

Wat doet PiT voor mensen met Parkinson?

PiT heeft een speciaal programma voor mensen die Parkinson hebben. Het is een bewezen methode om door middel van boks-oefeningen meer stabiliteit te ontwikkelen en een betere controle over motoriek. Lees meer op deze pagina over Parkinson-boksen.

Wil je wél aan Parkinson-boksen doen, maar liever niet in een groep? Het is ook mogelijk om deze trainingen in een 1 op 1 situatie te volgen.

Moet ik op dieet als ik kom trainen?

Nee, dat is niet standaard de regel. Er zijn situaties te bedenken dat we kijken naar je eetgedrag en of hier verbeterpunten zijn te behalen. Ook hier geldt dat steeds gekeken wordt naar jouw situatie.
Niet zelden geeft de kandidaat tijdens de intake zelf aan dat er behoefte is aan coaching op het gebied van eet- en voedingsadviezen.

Wat heeft voeding te maken met sporten?

Voeding is van wezenlijk belang om je lichaam gezond te houden. Helaas hebben wij in onze maatschappij veel ‘eetwaren’ die het tegenovergestelde veroorzaken. Petra van Bergeijk is gecertificeerd voedingsadviseur volgens de Orthomoleculaire voedingsleer. Volgens deze voedingsleer is een op maat geschreven voedingsplan de oplossing.
Lees hier meer over "sporten en voeding".

Is er een vast trainingsrooster?

Nee.
Je komt bij Petra voor individuele trainingen. Dan worden individuele afspraken gemaakt die passen bij jouw omstandigheden. Zelfs op het moment dat je bezig bent, kan in overleg de intensiteit gedurende het trainingsuur worden aangepast. 

Wat zijn de kosten van een training?

PiT-Sportief biedt verschillende vormen van trainingen aan: individueel, duo-training of kleine groepjes.
Om zo transparant mogelijk te zijn, worden alle tarieven op de betreffende pagina genoemd. Kijk HIER welke trainingen er worden aangeboden. Maak een keuze om de tarieven te lezen.

Kan ik eens proberen hoe het is?

JA, natuurlijk kan dat. Vrijwel alle trainingen kunnen in abonnement worden afgenomen, maar ook als losse training. Het meest handig is om dit met Petra rechtstreeks af te stemmen door via het aanmeldingsformulier aan te geven waar jouw interesse naar uit gaat. Bij de 'opmerkingen' zet je neer 'proefles'.

Mijn vraag staat er niet bij. Wat nu?

Stel jouw vraag bij voorkeur via ons contactformulier. Petra neemt vervolgens persoonlijk contact op. TIP: Vul een telefoonnummer in en ze probeert eerst jouw vraag telefonisch te beantwoorden. (Geef aan wanneer je het best gebeld kunt worden).