Over Petra van Bergeijk

Over Petra van Bergeijk,
Personal Trainer en coach

Mijn naam is Petra van Bergeijk, (Piershil, 1965).  Ik woon in Schiedam en ben eigenaresse van PiT-Sportief in Vlaardingen.
Sporten en bewegen is een passie van mij sinds ik als klein meisje op turnles ging. Al snel hielp ik anderen door ze te motiveren en lesgeven.
Na de middelbare school heb ik de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding succesvol doorlopen. Mijn opleidingen en trainingen zijn doorlopend geactualiseerd. In 2019 werd ik gecertificeerd in de orthomoleculaire voedingsleer en in 2021 werd mijn PT-Studio landelijk erkend door NL-Actief.

Skischool en meer

Vele jaren heb ik op school gewerkt als docent Lichamelijk Opvoeding. Daarnaast heb ik altijd gewerkt bij verschillende sportverenigingen, zwembaden, een skischool, een skivereniging en sportscholen. Overal behaalde ik de benodigde papieren.
In de tijd die overbleef, deed ik zelf veel aan buitensporten.

Geen dag spijt

Inmiddels ben ik ben full-time Personal Trainer (PT'er).
Omdat het geven van persoonlijke aandacht mij goed af gaat en de vraag groeide, besloot ik in 2019 me volledig toe te leggen op wat ik nu doe. Een spannende stap om loondienstverband op te zeggen, maar ik heb er geen dag spijt van. Sindsdien train ik mensen 'één-op-één'. Daarnaast zijn er een aantal kleine groepjes die ik begeleid.

Petra van Bergeijk zorgt als Personal Trainer (PT) er voor dat je tijdens de training wordt gesteund. Zo houdt Petra de trainingen altijd plezierig.

Het individueel begeleiden en motiveren van mensen is enorm leuk om te doen. Om die reden ben ik in 2013 me vooral gaan richten op mijn eigen bedrijf. Dat deed ik pas nadat ik de opleiding tot Personal Trainer bij NASM heb volbracht. Sindsdien ben ik als jouw persoonlijke trainer onder de naam PiT Petra’s individuele Trainingen." De peper in het logo vervangt de letter 'i' en tja... de trainingen kunnen soms als pittig worden ervaren.

Wat doet een Personal Trainer?

De Personal Trainer (PT) geeft in een één op één situatie sportinstructies.
Deze benadering is uiterst persoonlijk, daarom wordt binnen de training optimaal rekening gehouden met de klant. Personal Trainer Petra van Bergeijk werkt om die reden altijd met een intake. Alle wensen en aandachtspunten worden in kaart gebracht.

Vervolgens wordt een trainingsschema opgezet en tussentijds wordt de voortgang geëvalueerd. Waar nodig volgt een aanpassing van het programma.
Naast bewegingsadvies en instructie is er vaak ook een eet-advies. In sommige gevallen adviseer ik ook mijn cliënten hun eetgedrag aan te passen.
(lees verder onder de foto's)

Ontvangstruimte van PiT-Sportief, personal trainingsstudio.

Persoonlijk met PiT

Sinds 2020 heb ik mijn eigen mooie Personal Trainingsstudio. Dit is werkelijk een kroon op het werk en het mag duidelijk zijn dat ik er supertrots op ben. In de voorgaande jaren heb ik op basis van mijn ervaringen elders geleerd wat ik belangrijk vind om het zowel voor mijn cliënten als voor mezelf een aantrekkelijke trainingsruimte te maken. In dit pand had ik de gelegenheid om alles naar eigen inzicht in te richten, want ik kocht het als een lees (casco) pand. Alles wat je ziet is nieuw aangebracht, van de nieuwe entree, kleedruimtes tot de sportzaal. Helemaal naar de moderne maatstaven voor gezond en hygiënisch sporten.

Koffie en thee

Het zijn misschien maar kleine dingetjes, maar het wordt door velen gewaardeerd dat na de training er gelegenheid is om een kopje verse koffie of (kruiden)thee te drinken. Vaak wordt er dan nog even nagepraat. Die tijd neem ik. Hiervoor is een gezellig zitje gecreëerd ter hoogte van de rookglazen scheidingswand tussen de entree en de PT-studio. Hier houd ik ook mijn intakegesprekken.

Klimaatbeheersing

Ook is het fijn dat de ruimtes gescheiden klimaatbeheersing hebben. In ontvangstruimte is een lekker behaaglijke temperatuur, de trainingsruimte wordt gekoeld en geventileerd.

Voorbeeld van een 'small group training' bij PiT-Sportief.

Contactformulier

CONTACT

Stel hier je vraag over Personal Training of voedingsadvies. (Graag alle velden invullen.)

Graag invullen.
Graag alleen letters invullen
Vul aub je achternaam in, met eventuele tussenvoegsels.
Graag hier je woonplaats invullen.
A.u.b. een werkend e-mailadres invullen, hier ontvang je jouw inschrijfbevestiging en correspondentie.
Mailadres komt niet overeen.
Bij voorkeur een mobielnummer vermelden.
Maak een keuze waar je vraag over gaat.
Stel hier je vraag.
Geef aan akkoord te zijn met de privacy verklaring.
Laat een ouder of verzorger deze inschrijving accorderen indien je niet meerderjarig bent.