Werk aan Weerstand

Ook als je geen gelegenheid hebt om te sporten, kun je werken aan je weerstand.

Werk aan weerstand

Beste sportliefhebbers,

Omdat er momenteel een verbod is op binnensporten, wil dat niet zeggen dat niet kunt bewegen en werken aan je weerstand. Ik bied een alternatief om op een andere manier die broodnodige weerstand op te bouwen.

Naast sporten, is het eten van gezonde voeding bijzonder belangrijk. Juist nu, in een tijd van doorlopende dreiging van virussen! Daarbij komt dat na de feestdagen met ongezonde lekkernijen de gevolgen in de vorm van ‘love handles’ zichtbaar worden. Ik consulteer mensen in verantwoord eten.

Afvallen?

Overtollige kerst- en coronakilo’s kwijt raken doe je niet door jezelf uit te hongeren.
Velen vallen in de valkuil door nu ‘snel’ te lijnen. Zij hebben binnen enkele weken wel resultaat, maar die verdwijnt ook even snel. Duurzaam gezond eten is alleen mogelijk als je het ook lekker vindt! Ik help daarbij.

Laat je niet wegzakken in het ‘blue Monday’-gevoel..

Zonneschijn

Door de lockdown zitten veel mensen binnen. Gebrek aan zonlicht zorgt voor een vermindering van opname van vitamine-D. In de drogisterij en supermarkten zijn tal van supplementen te koop die dit claimen aan te vullen. Helaas weten veel mensen niet dat tussen de aanbieders onderling grote verschillen bestaan. Een potje van de drogist is waarschijnlijk het meest goedkope en dus meest aanlokkelijk. Dit potje is goedkoop omdat er in de ‘vitamine pil’ veel minder of heel weinig werkzame stof zit. Bovendien is de productie van goedkope preparaten in deze gevallen meestal op synthetische basis. Veel effectiever en véél gezonder zijn voedingssupplementen die op natuurlijke basis zijn geschoeid en (daardoor) een veel hogere en stabielere dosis werkzame stof bevatten. De prijs per potje is hoger, maar als je minder hoeft te slikken voor een beter resultaat, is de keuze hiervoor logischer.

Voedsel of medicijn?

Het verbeteren van je weerstand doe je zeker niet alleen met het slikken van wat extra supplementen. Breng ook verbetering aan in je eetgedrag, dat is zeker zo belangrijk. Sommige voedingstoffen zijn beter voor je dan andere en soms eet je wel gezond maar krijg je te weinig essentiële voedingsmiddelen binnen.
Variatie en Clean eten, is de sleutel. Ofwel; “Laat voedsel je medicijn zijn en je medicijn het voedsel.”
Naast voeding is je leefstijl ook een belangrijk onderdeel: kun jij je in deze periode ook ontspannen, tijd voor jezelf inplannen, je mentaal ventileren, goed slapen en niet te vergeten, bewegen?

Vage klachten

Een ander bijkomstig positief effect van gezond eten, is dat veel vage klachten zijn te bestrijden. Natuurlijk ben ik geen arts, maar ik heb wel een studie over voedingsleer gedaan. De bron van de klacht is vaak te vinden in wat men eet.
Chemische medicijnen van huisartsen, om vage klachten te bestrijden, zijn vaak symptoom-bestrijders.

Corona proof

Voedingsadvies en levering van voedingssupplementen vallen buiten de regels voor ‘binnen sporten’ en zijn daarom, met de anderhalve meter regel, toegestaan. Uiteraard kunnen de consulten ook online worden ingepland.

Wie het nieuwe jaar heeft aangegrepen om wat te doen aan zijn/haar gezondheid en weerstand, hoeft dus niet te wachten tot we weer binnen kunnen sporten. Lees hier meer over een voedingsconsult en we gaan snel van start!
Met Sportieve groet,
Petra van Bergeijk

Photo by Ella Olsson on Unsplash

Photo by Ella Olsson on Unsplash

Photo by Ella Olsson on Unsplash
Photo by Ella Olsson on Unsplash

Photo by Anna Pelzer on Unsplash

Gerelateerde onderwerpen