De 'PiT-mobiel'

PiT-Sportief beschikt sinds kort over een opvallend transportmiddel.

Wat is dát nou?

Sommige van mijn cliënten zagen hem al. “Is dit de nieuwe James Bond-auto?” of “Is dit uit de serie de Thunderbirds?”. Grappige en positieve reacties op mijn nieuwe vervoersmiddel. Veel mensen weten dat ik jaren met een bestelautootje reed. Eentje op diesel. Daarnaast beschikt mijn man Arie over een zuinige benzineauto, waarover ik ook kan beschikken. Vaak stond 1 van beide auto’s stil, dus is er één te veel. Logisch dat dan de diesel het veld mocht ruimen. Maar vanwege mijn gebroken agenda met veel pendelverkeer, is een vervoersmiddels wel gewenst. De oplossing werd gevonden in de vorm van een elektrische scooter. Maar, hij is wel overdekt en zit comfortabel als in een auto. Hiermee kan ik voor de fysiek intensieve trainingen relaxed heen en weer rijden.

Comfortabel elektrisch

Het mooie is dat dit vervoersmiddel, een Carver, volledig elektrisch rijdt en ik de accu thuis kan opladen via de zonnepanelen op ons huis. Hierdoor is nagenoeg geen fossiele energieverbruik meer nodig om de accu’s op te laden. Tijdens het rijden geen uitstoot. Maar wel veel bekijks. Het karretjes swingt door de bochten alsof het een motorfiets is. En ik moet je eerlijk zeggen zowel Arie als ik vinden het heel grappig om hier mee te rijden. Dat bewijst dat je dus milieuvriendelijk bezig kan zijn en lol hebben tegelijk.
Zou de situatie zich aandienen dat ik veel materiaal moet vervoeren of lange afstanden moet afleggen, dan kan ik binnen ons gezin een leenauto gebruiken. Wel zo efficiënt.

Logisch vervolg

De keuze voor deze scooter was overigens een logisch vervolg op de eerder door mij ingeslagen weg. De PiT-trainingsstudio was al losgekoppeld van het aardgasnet. Alle lichtbronnen zijn van LED lampen. De boiler heeft een hybride warmtepomp en de airco’s zijn van energieklasse A++. Nu de dieselwagen is verwisseld voor een elektrisch voertuig, ben ik weer verder in de richting van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het elektrische karretje kreeg een eigen naam, de PiT-mobiel.

Volgende stap

De volgende stap op mijn wensenlijst is het aanbrengen van zonnepanelen op het dak van mijn studio. Hierover ben ik in gesprek met de Vereniging van Eigenaren. Zij vinden het een goed plan en onderzoeken nu een groter plan om het hele gebouw te verduurzamen. Super, toch?
Je weet daarom vanaf nu, kom bij PiT trainen, dan krijg je energie!

De elektrische scooter sluit aan in de serie milieuvriendelijke maatregelen van Petra van Bergeijk.