10 jaar
PiT-Sportief

Wat vliegt de tijd!

Levenslicht

In februari 2023 is het tien jaar geleden dat PiT-Sportief het levenslicht zag. Op 1 februari van dat jaar heb ik mij laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel.
Met deze inschrijving is de basis gelegd, want in die periode was ik vooral werkzaam als docent lichamelijke opvoeding op Collega VOS in Vlaardingen. Daarnaast werkte ik parttime als sportinstructeur bij de dichtbijgelegen sportschool van Sport& Fitness Tino Hoogendijk, beiden in de Westwijk in Vlaardingen.

Motivatie

Mijn motivatie voor deze inschrijving zat in het feit dat ik in het onderwijs het gevoel had niet verder te kunnen ontwikkelen. Gelijktijdig maakte ik bij de sportschool heel veel praktijkuren en ontdekte ik dat het erg leuk zou zijn om me volledig te concentreren op Personal Training. Om die reden ben ik dan ook dankbaar dat ik onder de paraplu van Tino Hoogendijk zoveel praktijkervaring kon opdoen. Binnen de sportschool leerde ik veel verschillende mensen kennen en ontdekte verschillende motieven om te sporten. Van het wegwerken van overtollige kilo’s tot het voorbereiden van sportwedstrijden, tot op Olympisch niveau! Deze veelzijdigheid van de cliënten sprak mij toen al aan en doet het nog steeds. Om gedegen te werk te gaan volgde ik meerdere opleidingen en behaalde vakdiploma’s. Deze diploma’s vind ik belangrijk omdat een Personal Trainer een ‘onbeschermd’ beroep is, en iedereen zich hiervoor kan uitgeven.

Gefaseerd

In fases besloot ik het aantal reguliere onderwijsuren af te bouwen en deze te vervangen door PT-uren. Om aan de vraag te voldoen, huurde ik bij Paramedisch Centrum Touchfit enkele dagdelen een ruimte, die werd gedeeld met andere huurders. Het bood een tijdelijke oplossing.

Optimaal

Dankzij de praktijkervaringen, de verschillende locaties en trainingsmiddelen, had ik voor ogen wat voor mij de ‘ideale werkplek’ zou zijn. Vervolgens was het zoeken naar een passende locatie. Toen het voormalige winkelpand aan de Van Baerlestraat 201 beschikbaar kwam, vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. Hier heb ik naar eigen inzicht mijn eigen personal trainingsruimte ingericht, die bovendien geschikt is voor kleine groepslessen. Niet alleen ikzelf ben er enthousiast over, maar het geeft veel voldoening dat de bezoekers dit allemaal ook zijn.

Cirkel rond

De ruimte wordt heerlijk benut. Personal Trainingen verzorgen is voor een zzp’er fysiek intensief. De trainingslocatie is in feite 7 dagen per week beschikbaar. Ik kan nu op mijn beurt de ruimte bieden aan een nieuwe Personal Trainer met de mogelijkheid zich te ontwikkelen, zoals ik dat dat 10 jaar geleden ook deed. Wanneer een geschikte kandidaat zich meldt, is de cirkel in feite weer rond.

Petra.