Bike voor
Parkinson 2022

Wie sponsort mij?

Ik ga fietsen voor Parkinson

Wie sponsort mij en daarmee Bike voor Parkinson? We hebben dit jaar twee opties.

Valkenburg

Op 3 september fiets het team “Het glas is altijd vol” van Jan van Hasselt, weer mee aan de jaarlijkse Bike voor Parkinson (BvP). Ik doe mee in dit team. We rijden 60 km in en rond Valkenburg.

Dit jaar is het glas om twee redenen nog voller dan de vorige jaren:
Ten eerste heeft Jan op 23 maart jl. een Deep Brain Stimulation (DBS) behandeling ondergaan. Met twee elektrodes in zijn hoofd en een mobiele telefoon met een app als afstandsbediening is zijn kwaliteit van leven verbeterd. Hij slikt minder medicijnen én ervaart ook minder last van zijn tremoren. De juiste afstelling is nog niet bereikt, maar die duurt in de regel 6 tot 12 maanden. Het is natuurlijk super dat hij toch weer actief meedoet aan deze tocht!
Ten tweede hebben ParkinsonNet én ParkinsonNL aangegeven de opbrengst van de Bike voor Parkinson te verdubbelen tot een bedrag van €100.000 – wat een geweldige uitdaging is!

Je kunt ook sponsoren door een fles limoncello bij mij te kopen.

Let op: de Limoncello-actie is inmiddels afgelopen!

Sponsoren kan op twee manieren:

Voor iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt en een donatie wil doen:

  1. Direct doneren via de onderstaande QR-code, welke gelinkt is aan onze team-pagina
  • Onze Limoncello-actie steunen en een fles kopen (of meer flessen – leuk als cadeau aan vrienden) bij één van de teamleden voor slechts € 19,99, waarvan € 7,00 naar Bike voor Parkinson gaat. Ook kan je een WhatsApp bericht sturen naar 06 34 48 49 86 t.a.v. Lotte van Hasselt met daarbij jouw naam en het aantal flessen, wij regelen de rest!

Let op: de Limoncello-actie is inmiddels afgelopen!

Parkinson - snelst groeiende neurologische aandoening

De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende neurologische aandoening ter wereld en in Nederland hebben inmiddels 60.000 mensen de diagnose gekregen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar het ontstaan, de behandeling en zelfs de genezing.
Bewegen en sporten zijn ook belangrijke aandachtspunten bij deze onderzoeken. Want naast het feit dat bewegen voor iedereen belangrijk is, is er steeds meer bewijs dat dit extra geldt voor mensen met Parkinson(isme). Bewegen geeft plezier, heeft een positieve invloed op de symptomen van de ziekte en er zijn steeds meer aanwijzingen dat het de progressiviteit van Parkinson kan afremmen. Daarom is het doel van de BvP-versie 2022 speciaal voor “online sportlessen speciaal voor mensen met Parkinson”.

Wij rijden op 3 september samen met Jan en het team “Het glas is altijd vol” om hem een extra hart onder de riem te steken. Een dag waarop wij met elkaar de heuvels van Limburg gaan trotseren - een symboliek die Jan soms dagelijks moet ervaren.... als team zoeken wij sponsors die onze inzet en prestatie ten bate van Parkinson willen (onder)steunen.

Bergen verzetten

Ook mét kun je bergen verzetten, ... maar een duwtje in de rug in de vorm van support en donatie maakt het overwinnen van al die bergen wat makkelijker.
3 september, ben ik niet alleen sponsor maar ook deelnemer aan de tocht van 60 km in en rond Valkenburg.
Groetjes Petra en vast bedankt voor jullie bijdrage.