Erkenning NL Actief
voor PiT-Sportief

Ik ben trots te vermelden dat PiT-Sportief is erkend en aangesloten bij
NL Actief.

Het NL Actief keurmerk

Alle aangesloten sportcentra worden gekeurd door stichting LERF. Hiermee wordt de kwaliteit in de fitnessbranche gewaarborgd.

Waarom een erkenning?

Het beroep van Personal Trainer (PT) is een ‘vrij beroep’. Dat betekent die iedereen die er zin in heeft zich een Personal Trainer mag noemen. Je hoeft hiervoor niet eens een opleiding te hebben. Omdat, in Nederland alleen al, miljoenen mensen bezig zijn op sportscholen of in PT-studio’s, zien ‘beunhazen’ hun kans om geld verdienen.

Er wordt wel gezegd “Petra van Bergeijk heeft een royale staat van verdienste en tal van vakdiploma’s én een eervol geweten, dus dat zit wel goed.” Dat is fijn te horen, maar ik hecht er ook veel waarde aan dat dit onafhankelijk wordt getoetst.

Wie is NL ACTIEF?

NL Actief is de branchevereniging van de erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. Bij NL Actief zijn zo’n 1000 locaties met in totaal 3 miljoen fitnessconsumenten aangesloten.

Voordelen voor jou als sporter

Door te kiezen voor een erkende PT-studio weet je als (kandidaat) sporter dat:

  1. De PT-Studio voldoet aan alle van toepassing zijnde eisen vanuit wet- en regelgeving;
  2. De PT-Studio de Algemene Leveringsvoorwaarden die NL Actief heeft opgesteld samen met de consumentenbond;
  3. De PT-Studio transparant is over hun aanbod van activiteiten en faciliteiten.
  4. PiT-Sportief gebruikt het Protocol Veilig Sporten.

Ik ben trots te vermelden dat PiT-Sportief is erkend en aangesloten bij NL Actief.

Toelichting

  1. Bij het eerste aspect, wet- en regelgeving, kun je denken aan regels omtrent veiligheid (in brede zin), hygiëne, privacy, abonnementsvormen en het gebruik van sauna en zonnebank. Wat precies van toepassing is, hangt af van bijvoorbeeld het aanbod. Lees hier wat PiT-Sportief met name doet rond hygiëne.
  2. Bovenop de wetgeving omtrent leveringsvoorwaarden (over het opzeggen van abonnementen bijvoorbeeld) heeft NL Actief aanvullende voorwaarden opgesteld. Deze zijn samen met de consumentenbond opgesteld, zodat zowel de belangen van het fitnesscentrum als die van de klant hierin zijn vertegenwoordigd. Op deze site vind je de leveringsvoorwaarden hier.
  3. Het laatste aspect van de keuring zorgt ervoor dat inzichtelijk is wat je bij een centrum kan vinden. Op die manier is het gemakkelijker om sportaanbod te vinden dat écht past. Met name voor doelgroepen met bijzondere wensen of behoeften, is dit van groot belang. Lees hier wat PiT-sportief aanbiedt.