Winter?
Slik de zonnepil!

Deze vitamine is gratis: het zit in zonlicht en bijvoorbeeld ook in vis.

Vitamine D3

Steeds meer mensen worden bewust van de noodzaak van vitamine D3, in de volksmond: ‘vitamine D’.

Het mooie is dat deze vitamine gratis wordt verstrekt: het zit in zonlicht en bijvoorbeeld ook in vis.

Kikkerland

Wij leven in Nederland, hier is maar 5 maanden per jaar voldoende zonlicht aanwezig om die vitamine af te geven. En dan moet je op dit momenten natuurlijk ook wel buiten in de zon zitten om het op te vangen.

Eet je vis? Prima! Maar weet je dat je per dag een halve kilo gebakken zalm moet eten om in je dagelijkse vitamine D behoefte te voorzien?
Het is voor inwoners van ons koude kikkerlandje eigenlijk een noodzaak om dagelijks aanvullend vitamine D3 te slikken.

Om het nóg lastiger te maken, als je besluit deze vitamines te kopen, welk merk of soort is dan verantwoord? Er wordt veel aangeboden op de markt, waarvan veel ‘kilo-knallers’ slechts een zeer beperkte hoeveelheid werkzame stof bevatten. De rest is vulling. Verder is er veel aanbod van supplementen met een synthetische samenstelling, terwijl je lichaam om natuurlijke voeding vraagt. Wees hier alert op.

Zonnevitamine

Mijn jarenlange interesse in gezonde levensstijl, dus beweging én voeding, hebben er toe geleid dat ik als officieel verkooppunt van Vitakruid ® deze vega-voedingssupplementen mag aanbieden. Om bij het voorbeeld van de vitamine D3 te blijven: van dit merk zijn de producten vrij van GMO (Genetically Modified Organism), gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen. Vitamine D3 in 75 Mcg capsules.

Vitamine D3 zit in zonlicht, maar bijvoorbeeld ook in vis.

Deze zonnevitamine D3 heeft verscheidene positieve effecten op de gezondheid.

Referentie-inname

Voor hen die dat interesseert: Vergelijk gebaseerd op de referentie-inname van 1 capsule Vitakruid: bevat Vitamine D3 (cholecalciferol) - 75 mcg 1500 %.
De “prijsstunt-pillen”: Vitamine D3; 20 µg; ofwel 0.02 Milligram, 400% met smaak aroma en stabilisatoren.
Samengevat: 1 vitaminepil van Vitakruid bevat een veelvoud van de werkzame stof van een ander huismerk-pil.

Deze zonnevitamine heeft verscheidene positieve effecten op de gezondheid. Het speelt een rol bij een verhoogde opname van calcium, de botaanmaak en bij het behouden van sterke botten. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem, de celdeling en weefselgroei. Bovendien draagt het bij aan een goede functie van de spieren en een sterk gebit.

Jouw voordelen zijn:

Extra hoge dosering per capsule
Hoogst biologisch beschikbare vorm vitamine D3
Geschikt voor vegetariërs en veganisten
Draagt bij aan het behoud van sterke botten en een sterk gebit
Slechts 1 capsule per dag nodig
De kleine capsule is gemakkelijk door te slikken
Voor kinderen ouder dan 10 jaar en volwassenen

Tot slot, in de periode van Corona is vaak geschreven dat mensen weerstand moeten opbouwen tegen virussen. Het mag duidelijk zijn dat vitamine D3 hier niet specifiek voor is ontwikkeld, maar het draagt wel op positieve wijze bij aan je weerstand.
Naast deze supergezonde aanvulling zijn er meerdere mogelijkheden. Graag help ik jou met een goed advies en de juiste supplementen.