Nieuwe Personal Trainingsstudio
voor controle over motoriek

"Groot Vlaardingen" bezoekt PiT-Sportief

Nieuwe Personal trainingsstudio voor controle over motoriek

Petra van Bergeijk legt op dit moment de laatste hand aan haar nieuwe Personal Trainingsstudio in de Van Baerlestraat. Haar onderneming -heet 'PIT-Sportief' en zal, als de omstandigheden het toelaten, op 1 december worden geopend.

VLAARDINGEN -

Petra van Bergeijk is geen onbekende in de sportwereld. Zij zegt: "Ik ben zo'n 30 jaar actief in meerdere takken van sport en sportbegeleiding als Personal Trainer voor uiteenlopende cliënten, van huisvrouw tot topsporter. Ik weet daarom precies wat ik wilde ontwikkelen om beter in de behoefte te voorzien. Er is op dit terrein eer verschuiving binnen de markt. Mensen willen letterlijk persoonlijk worden getraind. Dat wil dus zeggen in een ruimte zonder anderen om je heen en 100% aandacht van de trainer. In die behoefte voorzie ik. De naam PiT staat voor Petra's individuele Trainingen en dat individuele trainen doe ik letterlijk." Zij heeft daartoe met hard werken een mooie studio gecreëerd.

Voor de privacy van de sporters is de grote etalage met gedecoreerde mat-folie afgeschermd. Petra krijg nogal wat oudere cliënten met een lichamelijk ongemak: "Dat kan overgewicht zijn of het revalideren na een blessure of ongeval. Zij willen aansterken: Bovendien ben ik er ook voor mijn cliënten buiten de trainingsuren om via mail, app of telefoon! Je kunt zeggen dat waar de fysiotherapeut eindigt, ik begin. Hier voeg ik aan toe dat ik me niet gelijkstel aan de fysiotherapeut. Ik heb andere opleidingen en diploma's." Van Bergeijk heeft een speciale band opgebouwd met Parkinsonpatiënten en zij met haar. PiT-Sportief is gecertificeerd en mag daarmee boks training geven aan mensen die met deze ziekte te maken hebben. Petra: "Nee, niet op elkaar inslaan, maar onderdelen uit deze sporttraining voor controle over motoriek en werken aan conditie. Je leert dat ook op dansles, maar met dit boksen kunnen de vaak jongere) mannen ook hun energie kwijt en je kunt je lekker afreageren."
Petra zocht al lang naar een eigen pand: "Je kunt niet zomaar overal een trainingsstudio beginnen. Alle panden die hier leeg staan, worden gevuld met aanbieders voor dienstverlening, sport, zorg en welzijn. Zo ontstaat hier een nieuw zorgcentrum Westwijk." Je vindt er nu al een huisartsenpost, tandartsen, een psycholoog, een luxe kapper, zonnebankstudio, een fysiotherapeut enzovoort.

(Door Frans van Assenberg)

Verschijningsdatum 18-11-2020.

Groot Vlaardingen,

De huis-aan-huis krant in Vlaardingen waar vele generaties mee zijn opgegroeid, kwam op bezoek bij PiT-Sportief.

Diversiteit

De diversiteit van de werkzaamheden van Petra van Bergeijk binnen de PT-studio PiT-Sportief werden belicht.

Verschijningsdatum 18-11-2020