Hygiëne na de pandemie

De verplichte regelgeving rond corona-preventie wordt afgeschaald. Niet bij mij!

Wanneer ik dit bericht schrijf, is het zomer 2021. Je ziet dat aan alle kanten de verplichte regelgeving rond corona-preventie wordt afgeschaald. Veel mensen willen weer terug naar hoe het was vóór de pandemie.

Natuurlijk was voor mij het mooiste moment dat we weer binnen konden trainen in de fonkelnieuwe personal trainingsstudio. Natuurlijk op een verantwoorde wijze, met tal van maatregelen. Je ziet dat die maatregelen verslappen bij veel mensen, vooral omdat het niet meer ‘moet’.

Voor mij zijn een aantal regels de aanleiding geworden tot standaardnorm.

Tijdens een training (zowel een Personal Training als groepstraining) zien mensen dat ik altijd handschoen draag. Dat doe ik om materialen te kunnen aanraken, die bedoeld zijn voor de cliënt. Ik voorkom hiermee contactoverdracht.

Gedesinfecteerd is wel zo fris

Na elke training desinfecteer ik alle gebruikte toestellen en hulpmiddelen. Dat blijf ik in de toekomst consequent doen. Niet dat ik panisch ben voor corona, maar ik wil op een hoogwaardige trainingslocatie deze service bieden. Je weet dat bij mij altijd alles schoon is. Dus ook geen afdrukken van zweterige handen of lijven op de toestellen. Alles is gewoon fris en schoon.
Het reinigen (desinfecteren) doe ik eigenhandig. Ik zet dus niet vrijblijvend een flesje neer in de hoop dat de cliënten de door hen gebruikte materialen zelf reiningen.
Bij small group- en groepstrainingen krijgen cliënten katoenen handschoenen in bruikleen, die na éénmalig gebruik gewoon in de waszak gaan. 
Ook laat ik de airco na afloop van de training wat langer ‘doorblazen’. De ventilatiesleuven staan 24/7 open en op deze wijze blaas ik de zweetlucht naar buiten.

Meerdere luchtsystemen

Wist je dat PiT-sportief over niet één maar twee gescheiden airco-systemen beschikt, plús een mechanische ventilator en twee natuurlijke ventilatiesleuven aan de kopse kanten van het pand? Hiermee is een doorlopende ventilatie gegarandeerd, onder alle weersomstandigheden.
Met zowel de bouw van de studio als in het gebruik heb ik van begin af aan met verschillende maatregelen rekening gehouden met de beste hygiënemaatregelen voor mijn cliënten.

Kwartiertje

Verwacht wordt dat straks ook de kleedkamers en douches weer gebruikt mogen worden. Ik ben erg blij dat (tot voorheen) de gebruikers er zelf voor kiezen om de doucheruimte met een trekker droog te maken. Dat scheelt mij extra reinigingstijd tussendoor.
Het blijft echter noodzakelijk dat tussen twee trainingen door een kwartier ‘pauze’ is. Die tijd heb ik nodig om alles op te ruimen en te desinfecteren. Wanneer jij als volgende bezoeker binnen bent, kun je jouw kleding vast in een locker opbergen, de bidon vullen en op één van de stoelen plaats nemen.
Ik kom je snel ophalen, ... voor de volgende sessie in een frisse trainingsstudio.

Petra van Bergeijk desinfecteert voortaan altijd zelf alle gebruikte materialen.