Sport gaat niet vanzelf
Aantal sporters daalt

“Sport gaat niet vanzelf. Politiek, kom in beweging!”

“Sport gaat niet vanzelf. Politiek, kom in beweging!” is de campagneslogan waarvoor een groot aantal belanghebbende partijen hebben gekozen.

Mensen die van mij horen wat ik voor werk doe, vertellen vaak dat zij óók sporten. Dat kan variëren van voetballen, hardlopen, tennis, of een abonnement bij een sportstudio.

Toch zijn de landelijke cijfers minder florissant.

De NOS rapporteerde in mei 2023 dat vorig jaar 23 procent van de Nederlanders sportte bij een sportvereniging, voor de coronaperiode was dat nog 27 procent.

In de naderende verkiezingen zijn er enkele politieke partijen die zich druk maken over de terugloop.
“Sport gaat niet vanzelf. Politiek, kom in beweging!” is de campagneslogan waarvoor een groot aantal belanghebbende partijen hebben gekozen. Deelnemers zijn de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), Platform Ondernemende Sportaanbieders, Maatschappelijke Organisaties in de Sport, Sportkracht12, Sportbedrijven Nederland en NOC*NSF. Kennispartners zijn Mulier Instituut en Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Belangrijk

Sport is belangrijk voor een sterk en vitaal Nederland. Het maakt ons gezond en gelukkig. Sport brengt ontmoeting en verbinding tot stand. De mogelijkheid om te sporten en bewegen is een basisvoorziening die voor iedereen toegankelijk, betaalbaar en bereikbaar moet zijn.
Tegelijkertijd zien we dat Nederland verandert. Dat sporten niet meer altijd voor iedereen vanzelfsprekend is. Inwoners van Nederland sporten en bewegen steeds minder Het effect van Corona dreunt door. Maar de druk op de sport neemt toe.

Dat moet veranderen. Het is hoog tijd dat de politiek in beweging komt.

Ik steun deze gedacht van harte!
Petra