Sta op tegen Parkinson
Challenge:

Stand up to Parkinson

World Parkinson’s day

11 april 2023 is het zo ver, World Parkinson’s day.
Rondom deze dag organisaties die betrokken zijn bij mensen die Parkinson hebben zo veel mogelijk aandacht naar de ziekte van Parkinson brengen. PiT-Sportief doet natuurlijk mee! Die aandacht willen wij gaan doen door middel van een challenge. Neuro Heroes (een organisatie vanuit de UK) organiseert de challenge : Stand up to parkinson’s. Iedereen die betrokken is met de ziekte, of je het nou zelf hebt of iemand dichtbij je kan meedoen.

Uniek is dat deze challence een initiatief is van wereldwijde beweging om de progressie van Parkinson te vertragen door middel van lichaamsbeweging: "STAND UP TO PARKINSONS CHALLENGE".

De challenge:

Zo veel mogelijk Sit to stands maken, vanuit een stoel opstaan. Of je er nou 1, 10 of 1000 doet. Elke sit to stand telt. Probeer zoveel mogelijk mensen in de omgeving te benaderen iedereen om mee te doen, zowel mensen met als zonder Parkinson.
Ik ga binnen de lessen van PiT-Sportief op die dag de challenge tijdens onze andere sportlessen uitvoeren.

1 miljoen

Het doel is om wereldwijd totaal 1.000.000 "sit to stands" te realiseren.
Het is daarom nodig dat je aangeeft hoe vaak hij deze actie hebt gedaan. Dat doe je op deze (Engelstalige) internationale website.

Wees betrokken

  • Meld je aan voor updates en herinneringen.
  • Voltooi op 11 april 2023 binnen 24 uur zoveel mogelijk zit-sta-oefeningen.
  • Log uw zit-sta-nummer in via onderstaand formulier.
  • Deel op sociale media! Deel jouw telling en moedig uw gemeenschap aan om mee te doen met de hashtags #standup2pd en #sit2stand!

Ik ben benieuwd hoe ver wij komen! Je mag natuurlijk ook reageren op mijn Facebook pagina. Laat weten dat je mee doet. Stuur een foto of een filmpje. Veel succes en bedankt voor je betrokkenheid,  mede namens mijn club Parkinsonboksers.

Petra.